10 MOTIVE pentru a in locui ambalarea manuala a paletilor cu o solutie semiautomata sau automata
1. Aplicarea filmului constanta si uniforma
Un operator care ambaleaza paletii manual nu poate asigura o tensionare constanta pe toata durata ambalarii, din nou si din nou. Un palet ambalat de catre un operator luni dimineta nu va fi in nici un caz la fel ca un palet ambalat de alt operator vineri dupa-amiaza. Infolierea paletilor cu o masina elimina aceasta problema.
2. Ambalare profesionala
Infolierea unui palet cu o masina are drept rezultat un produs profesional finisat. Infolierea manuala duce la un aspect al ambalarii neplacut si inconstant. Imaginea paletilor dumneavoastra in depozitul clientilor trebuie sa reprezinte imaginea profesionala a companiei dumneavoastra. Infolierea paletilor cu o masina rezolva aceasta problema.
3. Pregatirea operatorilor
Exista o metoda corecta si o metoda gresita de a ambala paletii manual. Aplicat incorect, filmul poate deteriora produsul pe palet in timpul infolierii, sau nu asigura suficienta tensionare pentru asigurarea acestuia in timpul transportului. Fluctuatia de personal sau multimea de operatori inseamna ca trebuie sa asigurati pregatirea continua a angajatilor pentru a-i invata cum sa ambalaze corect, paralel cu regulile de protectie a muncii. Infolierea paletilor cu o masina elimina aceasta problema.
4. Siguranta operatorului
Ambalarea manuala a paletilor este o munca extrem de dificila daca este executata corect si este o metoda sigura de a produce dureri de spate operatorului cand este executata incorect. Corpul uman nu este adaptat pentru a merge incovoiat in timp ce cara aproximativ 3 kg, simultan cu incercarea de a tensiona filmul pe palet. Apoi, 20 de secunde mai tarziu, tine deasupra capului aceasi rola tensionand filmul doar cu forta spatelui si a mainilor. Multe accidente de munca sunt cauzate de ambalarea manuala a paletilor. Infolierea paletilor cu o masina elimina aceasta problema.
5. Asigurarea produsului
Nimanui nu-i place ambalarea manuala. Pana la un punct, sindromul “suficient de bine” poate sa predomine. Cunoscand ceea ce trebuie facut pentru a avea produsul asigurat in timpul transportului si in magazia clientului, este esential sa impuneti o procedura de ambalare operatorui si acesta sa o urmeze. Cand un operator ambaleaza manual paletii, responsabilitatea asigurarii tensionarii minime a foliei pe palet ii revine acestuia. Oboseala, ignoranta, pregatirea, lipsa de motivare sunt numai cateva dintre motivele care duc la sindromul “suficient de bine”, avand drept rezultat plangeri ale clientilor datorate deteriorarii produsului in timpul transportului. Toate acestea din cauza ambalarii necorespunzatoare. Infolierea paletilor cu o masina elimina aceasta problema.
6. Controlul pagubelor
Din cauza dificultatii ambalarii manuale, operatorul va trata operatiunea ca fiind suficient ca paletul infoliat sa iasa pe usa. Infolierea avand ca scop asigurarea marfii in timpul transportului va deveni un obiectiv secundar. Infolierea paletilor cu o masina elimina problema aceasta, ambaland in acelasi fel de fiecare data si reducand posibilitatea deteriorarii marfii in timpul transportului.
7. Satisfactia clientului
Ambalarea paletilor este ultima operatie pe care o feceti in procesul de productie si prima pe care o vede un client al carui furnizor potential sunteti. Perceptia clientului despre dumneavoastra ca furnizor incepe in momentul in care paletul cu marfa ajunge la acesta. Inconstanta ambalarii manuale poate determina o perceptie de tip fabricant low-end. Scazand standardul acestei ultime operatii, poate sa va coste destul de mult. Infolierea paletilor cu o masina elimina aceasta problema.
8. Reducerea consumului de folie
Desi cel mai mportant lucru in ambalarea paletilor il reprezinta garantia ca produsele vor fi transportate in siguranta, cu totii ne dorim reducerea costurilor. Cu o masina puteti controla consumul de folie eliminand infolierile suplimentare care nu sunt necesare aplicate de un operator bine intentionat. De la un anumit punct in sus, mai mult film consumat nu asigura o stabilitate suplimentara, este doar un consum inutil de folie. Desi scopul principal al infolierii paletilor este asigurarea marfii, toti ne dorim sa facem acest lucru cu cel mai mic cost. Infolierea paletilor cu o masina elimina aceasta problema.
9. Role manuale de folie deteriorate
Un cost ascuns al ambalarii manuale este costul tuturor rolelor aruncate inainte de a fi consumate, dat fiind ca sunt deteriorate sau pur si simplu uitate in locurile in care au fost folosite. Acest cost poate fi in unele cazuri de pana la 15 – 20% din costul total al ambalarii manuale. Infolierea paletilor cu o masina elimina aceasta problema.
10. Controlul calitatii
Prin definitie, ambalarea manuala va impiedica sa obtineti repetabilitatea infolierii. Operatori diferiti, momentul zilei in care se ambaleaza, oboseala si multe alte variabile va impiedica sa stabiliti orice mod de standardizare a Calitatii Infolierii. Ambalarea cu o masina va permite sa eliminati aceste variabile sau sa definiti parametrii infolierii. Aceasta inseamna repetabilitate, adica posibilitatea determinarii unui standard de calitate. Infolierea paletilor cu o masina elimina aceasta problema.
Eliminarea oricarui punct din cele descrise mai sus justifica ambalarea paletilor cu o masina, dumevoastra ce parere aveti?
Descoperiti gama completa de infoliatoare paleti:
Vreti sa aflati mai multe? Va stam la dispozitie: office@imarke.ro.