fbpx

Aplicatii marcare

MARCARE PENTRU APLICATIA DVS.
MARCARE PE ORICE TIP DE SUBSTRAT
SOLUTII DE LA
MARKEM IMAJE
EFICIENTA SI VITEZA
IN LINIA DVS DE
AMBALARE
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

MARCAREA PERFECTA INDIFERENT DE SUBSTRAT

Identificarea marcii si trasabilitatea

Marcarea sau codificarea produselor va ofera un mijloc de identificare de-a lungul intregului lant logistic, crescandu-va astfel trasabilitatea si conformitatea cu cerintele partenerilor.

Protectia
marcii

Produsele dumneavoastra sunt mai protejate impotriva falsificarilor si deturnarilor din lantul logistic.

Conformitatea cu cerintele legale

Indepliniti cerintele legale privind marcarea produselor, specificatii obligatorii in anumite industrii (industria alimentara si a bauturilor, farmaceutica etc)

Consumabile
originale

Consumabilele utilizate de imprimantele industriale sunt concepute pentru a imprima pe toate tipurile de ambalaje de la aplicatii standard la aplicatii specifice (specific pentru industria alimentara, sterilizare, UV, codificare oua etc).

Marcarea pe ambalaje din sticla

Provocarile industriei: 
Imprimarea pe recipiente pentru alimente, băuturi și produse cosmetice reprezintă aplicații comune ale marcarii pe sticla. Aceste produse sunt adesea amblate în sticle de sticlă datorită protecției superioare, poziționării produsului și conservării gustului pe care le oferă acest material. Cernelurile pentru astfel de produse trebuie să îndeplinească caracteristicile de siguranță și igienă și pot avea cerințe speciale suplimentare, cum ar fi solubilitatea în solutii alcaline pentru imprimarea pe sticle returnabile.
OFERTA NOASTRA. Avem o varietate de solutii de marcare pe recipiente din sticla pentru orice nevoie.

Laserul SmartLase C600 va reduce cheltuielile de operare datorita operatiunilor fara cerneala. Acest echipament de marcat creeaza coduri permanente, clare pe sticla, care sunt ideale pentru masurile anti-contrafacere (de exemplu o marca de vodca care nu se afla pe o linie de productie rapida).

Alternativ, imprimanta ultrarapida CIJ 9450 S este special conceputa pentru industria bauturilor si pentru imprimarea pe recipiente de sticla. Poate produce un cod cu doua linii pe 120.000 de containere sau pachete pe ora, iar designul sau igienic din otel inoxidabil este capabil sa reziste la spalarea regulata.

Desi nu atinge direct alimentele, cerneala aplicata pe exteriorul recipientelor pentru alimente trebuie sa indeplineasca cerintele de siguranta, cum ar fi sa nu contina MEK (cetone). Ambalajele de sticla returnabile necesita, de asemenea, o cerneala speciala, solubila in substante alcaline, care trebuie sa ramana 100% lizibila pana cand sticla este returnata, dar sa poata fi apoi indepartata si inlocuita cu un nou cod odata ce este reumpluta. Pentru aceste si alte nevoi specializate, oferim o selectie larga de cerneluri, inclusiv o cerneala alba unica, pentru a se potrivi recipientelor de sticla de diferite culori.

DESCOPERITI CATEVA STUDII DE CAZ MARKEM-IMAJE:

Marcarea pe sticle plastic

Provocarile industriei: 
Codificare si marcarea recipientelor pentru pentru băuturi, produse farmaceutice, produse industriale și cosmetice sunt frecvent aplicații de codificare și marcare pe sticlele de plastic. Marcarea pe sticle de plastic trebuie să îndeplinească anumite standarde și cerințe care depind de materialul plastic, viteza liniei de producție și destinatia unui produs.
OFERTA NOASTRA. Imprimantele laser robuste SmartLase C150S și C350S de la Markem Imaje sunt una dintre cele doua tehnologii majore pentru codificarea sticlelor de plastic si pot codifica mai mult de 100.000 de sticle de plastic pe oră. Aceste imprimante pot fi usor integrate in liniile de productie de mare viteza pentru produsele care necesita codificare permanenta in scopuri de trasabilitate. SmartLase C150S și C350S realizeaza un contrast maxim de imprimare pe materialele din plastic si utilizeaza fonturi fara cruce brevetate pentru a preveni perforarea sticlei.

Imprimanta Markem Imaje ultra-rapida cu jet de cerneală 9450 S (CIJ) este o alta optiune pentru codificarea sticlelor de plastic. Aceasta imprimanta este dedicata liniilor de productie pentru bauturi si poate marca un cod pe două linii pe 120.000 de produse pe ora.

Marcarea pe doze si capace metalice

Provocarile industriei: 
Dozele metalice sunt complet reciclabile și oferă atât un mediu steril, cât și durată lungă de depozitare pentru conserve, hrană pentru animale de companie și băuturi. Acești factori le fac o alegere de top pentru ambalarea în industria alimentară și a băuturilor.
OFERTA NOASTRA. Imprimantele Markem Imaje cu jet de cerneală continuu (CIJ) adecvate pentru codificarea pe metal în industria alimentară și a băuturilor includ modelele 9029 și modelele 9450 de top. Sunt disponibile cerneluri de schimbare a culorilor specializate și pot servi drept indicator vizual de control al calității conform căruia cutiile metalice umplute cu alimente au finalizat cu succes procesul de sterilizare la presiune înaltă. Cernelurile vizibile numai la lumina UV sunt disponibile și ca măsură anti-contrafacere.

Alternativ, imprimanta laser Markem Imaje SmartLase F500 este special conceput pentru liniile de cutii de băuturi de mare viteză și reduce cheltuielile de funcționare datorită funcționării sale fără cerneală. Codificatorii cu laser produc coduri clare, permanente, ideale pentru trasabilitate și ca măsuri de combatere a contrafacerilor.

DESCOPERITI CATEVA STUDII DE CAZ MARKEM-IMAJE:

Marcarea pe ambalaje flexibile

Provocarile industriei: 
Folia/filmul flexibil este cel mai comun tip de ambalaj, cu o cotă de 40% din piața mondială. În trecut, au fost utilizate abordări mecanice de codificare pe pachete, dar acestea sunt costisitoare și nu foarte versatile. Astăzi sunt disponibile metode digitale mai rentabile care îmbunătățesc trasabilitatea produselor.
OFERTA NOASTRA. Markem-Imaje oferă patru opțiuni digitale pentru codarea pe film flexibil – transfer termic, jet de cerneală continuu, jet de cerneală termic și laser – fiecare dintre acestea oferă seturi unice de avantaje, asigurându-vă că puteți alege opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. de codare.

Imprimantele cu transfer termic, dezvoltate special pentru materiale flexibile, oferă o calitate a imprimării mai bună decât imprimarea continuă cu jet de cerneală și imprimarea cu jet de cerneală termică pe o gamă largă de tipuri de film. Capabil să codeze suprafețe mari de tipărire, nu este necesar un timp de uscare și oferă versatilitate în designul tipăririi.

Imprimantele cu jet de cerneală continuu sunt cele mai versatile și pot fi utilizate pe orice material și sunt de mare viteză. Cu costuri de capital reduse și integrare mecanică ușoară, aceste imprimante pot fi utilizate pe produse finite sau preumplute.

Imprimantele cu jet de cerneală termică (TIJ) oferă imprimare reglabilă de înaltă rezoluție pana la 600 dpi, costuri reduse de întreținere și ușurință în utilizare.

În cele din urmă, imprimantele laser oferă avantajele imprimării de mare viteză și productivitate ridicată, codificare rezistenta și costuri reduse de întreținere și funcționare. Cu toate acestea, acestea necesită substrat care se preteaza imprimarii cu laser.

DESCOPERITI CATEVA STUDII DE CAZ MARKEM-IMAJE:

Marcarea pe capace din folie metalizata

Provocarile industriei: 
Codificarea pe capace de aluminiu. Iaurturile, deserturile si alte produse ambalate în cupe sunt adesea sigilate termic cu un capac metalizat, care ofera o bariera de siguranta impotriva contaminantilor externi. Aceste tipuri de produse vin adesea grupate si pot include mai multe unitati. Prin urmare, imprimarea la inalta rezolutie trebuie facuta pe mai multe campuri de imprimare si pe o suprafata mare.
OFERTA NOASTRA. Deoarece exista diferite clase de folie din folie metalizata – de multe ori cu o fata acoperita cu aluminiu si cealaltă simpla, sunt necesare solutii de imprimare diferite, adaptate fiecarui tip de capac.

Capabile să marcheze mai multe campuri la un moment dat, imprimantele laser SmartLase C350 HD si C350 HD + de la Markem-Imaje pot acoperi o suprafata de imprimare de pana la 500×500 mm si pot codifica mai multe capace de folie simultan, permitand o productie de mare viteza, eficienta din punct de vedere al costurilor.

Pentru imprimare de mare viteza si contrast ridicat, va oferim solutii de imprimare cu jet de cerneala continuu (CIJ). Modelele de imprimante CIJ variaza de la 9029, usor de instalat si conceput pentru a optimiza operatiunile zilnice, pana la modelele 9450, proiectate pentru a imbunatați eficienta generala a echipamentelor (OEE).

Marcarea pe oua si alimente

Provocarile industriei: 
Marcarea pe produse de cofetărie, biscuiți, ouă și brânză este o aplicație obișnuită a codificării alimentelor, dar utilizarea cernelurilor alimentare poate fi complexa. Substanțele care ating direct alimentele sunt considerate aditivi alimentari și sunt controlate mai strict decât cele care ajung doar pe ambalaj. Dar si orice cerneală cu care se marcheaza ambalajul, care poate intra în mod involuntar în contact cu produsele alimentare trebuie sa fie, de asemenea, potrivita pentru contactul accidental cu produsele alimentare.
OFERTA NOASTRA. Pentru imprimarea direct pe alimente, Markem Imaje ofera o linie de cerneluri pentru imprimantele cu jet de cerneala impreuna cu o linie de cerneluri comestibile pe bază de ceara, hot-melt, care sunt conforme cu standardele FDA, UE si kosher. Pentru contactul alimentar accidental cu ambalajul, este disponibila si o linie de cerneluri speciala.

Imprimanta cu jet de cerneală continuu (CIJ) 9450 va asigura codificarea si trasabilitatea oualor la viteze mari. Disponibile in albastru sau rosu si conforme cu toate reglementarile, aceste cerneluri dedicate de calitate alimentara pot fi utilizate pentru a codifica mai mult de 250.000 de oua pe ora pe un sortator de oua.

Imprimanta 5400 FG foloseste cernelurile Markem Imaje alimentare, de tip Touch Dry hot-melt, disponibile in sase culori, care nu se vor dispersa sau curge in alimente. Capabila să imprime continuu, fara opriri de linie, aceasta imprimanta poate marca simultan 4 mesaje pe o varietate de substraturi.

Marcarea pe folie termocontractabila pentru retail

Provocarile industriei: 
Utilizarea foliei termocontractibila (shrink film) este un mod accesibil și flexibil pentru companiile de produse alimentare și alți producători de bunuri de larg consum de a-și împacheta produsele. Folia termocontractibila poate fi realizată din poliolefină, PVC, polietilenă și, cel mai rar, polipropilenă. Codificarea detaliată pe folie termocontractabilă permite trasabilitatea produselor de-a lungul lanțului de distribuție, reducând returile costisitoare.
OFERTA NOASTRA. Markem Imaje oferă patru tipuri diferite de soluții digitale pentru folii termocontractabile, cu un total de aproape o duzină de imprimante diferite. Aceste soluții sunt, în general, integrate în mașina de ambalat.

Imprimantele prin transfer termic (TTO) sunt create special pentru materiale flexibile, oferind coduri de înaltă calitate pe o gamă largă de tipuri de film la un cost redus. Imprimantele cu jet de cerneală continuu (CIJ), cele mai versatile dintre tipurile de imprimante, marchează la viteze ultra rapide și pot fi utilizate pe produse finite sau preumplute. Imprimantele cu jet de cerneală termică (TIJ) sunt rapide, ușor de întreținut și rezoluția lor de imprimare poate fi ajustată pana la 600 dpi. Alternativ, imprimantele laser sunt ideale pentru liniile de viteza si productivitate mari.

Marcarea pe folie termocontractibila logistica

Provocarile industriei: 
Folia termocontractibila (shrink film) este utilizată atât pentru ambalarea individuală, cât și pentru a ambala paleti întregi de mărfuri, dar codificarea pe suprafețe potențial inegale poate fi dificilă. Etichetele conforme GS1-128 pot fi utilizate pentru a adăuga informații de trasabilitate pe paleți, cum ar fi date specifice produsului, coduri de lot și date de expirare.
OFERTA NOASTRA. Folosirea de metode greșite de aplicare a etichetei, de cerneala sau adezivi greșiți pentru codificarea produselor poate duce la erori și timp de nefuncționare costisitor. Avem mai multe soluții pentru codificare, de la imprimarea directă pe invelisul exterior si până la imprimarea etichetelor GS1 si aplicarea lor pe paleți.

Soluțiile Markem Imaje de print & apply din seria 2200 aplică coduri compatibile și trasabile la cele mai mari viteze de aplicare, satisfacând cerințele lanțului de aprovizionare și maximizând disponibilitatea și eficiența liniei de producție. Pentru aplicarea etichetelor pe suprafețe denivelate, vă recomandăm 2200 Flex SE.

Pentru cerințe complexe de etichetare, cum ar fi etichetarea pe o anumita parte sau pe mai multe parti, va oferim imprimanta Cimpak, care are o aplicație de etichetare multi-axă de până la 4 etichete pe 3 laturi ale unui singur palet. Cu coduri de bare 100% lizibile, tipărite la viteze de 120 de paleți pe oră, aceasta oferă trasabilitate precisa pentru controlul depozitelor și stocurilor.

DESCOPERITI CATEVA STUDII DE CAZ MARKEM-IMAJE:

Marcarea pe recipiente și capace rigide din plastic

Provocarile industriei: 
Materialele plastice rigide și semi-rigide ușoare au înlocuit recipientele din sticlă sau metal ca ambalaj preferat pentru multe produse lactate, bomboane și produse cosmetice. Ele sunt, de asemenea, utilizate frecvent pentru componente industriale. Aceste materiale plastice ușoare și durabile includ polipropilenă (PP), polietilenă (PE) și polietilenă de înaltă densitate (HDPE). În timp ce utilizarea materialelor plastice rigide și semi-rigide poate reduce costurile de transport și manipulare, diferitele compoziții chimice ale acestor materiale plastice pot afecta aderența cernelii sau eficacitatea codificării cu laser.
OFERTA NOASTRA. Markem Imaje ofera două tehnologii principale pentru marcarea recipientelor și capacelor rigide din plastic.

Gama de imprimante  cu laser de la Markem Imaje, SmartLase, este disponibila in patru lungimi de unda diferite, pentru a satisface nevoile variate în ceea ce priveste permanenta, vizibilitatea, rezistenta la fluide si compozitia chimica a plasticului. Oferind coduri permanente, acestea garanteaza o codare de inalta calitate, cu contrast ridicat pe substraturi din plastic.

Alternativ, imprimantele Markem Imaje cu jet continuu de cerneală (CIJ), cu jet de cerneală termica (TIJ) si imprimantele cu jet de cerneala cu caractere mari pot fi, de asemenea, utilizate pentru a marca pe recipiente si capace de plastic, in functie de nevoile dvs.

Marcarea pe cauciuc

Provocarile industriei: 
Producătorii de anvelope consumă aproximativ 70% din cauciucul natural produs, deși cauciucul este utilizat și la alte mii de produse de consum, medicale sau industriale. Codificarea pe cauciuc necesită fie imprimante care pot funcționa în cele mai exigente medii de producție și sunt capabile să utilizeze cerneluri cu opacitate ridicată sau imprimante laser care să ofere marcaje de contrast ridicat sau gravare profundă pe cauciuc.
OFERTA NOASTRA. Oferim două tehnologii care sunt in special potrivite pentru codificarea pe cauciuc. Seria de imprimante cu jet de cerneală continuu 9450 (CIJ), cu un circuit patentat de cerneală pigmentară, utilizează cerneluri cu contrast ridicat și durabile, care asigură coduri clar lizibile, chiar și pe cel mai întunecat dintre substraturi. Disponibile într-o mare varietate de culori, aceste cerneluri sunt extrem de rezistente la condiții de mediu dure și prezintă calități excelente de aderență.

Alternativ, pentru codificarea permanentă și fără cerneală pe cauciuc, oferim imprimantele laser SmartLase F200 cu CO2 SmartLase C150 și C350. Imprimantele cu laser cu fibră sunt de obicei utilizate pentru a produce coduri cu contrast ridicat, în timp ce imprimantele laser CO2 sunt cele mai potrivite pentru marcarea profundă sau gravarea în cauciuc. Permanența codurilor laser garantează trasabilitatea produselor dvs. pe termen lung, iar aceste imprimante sunt capabile să creeze mesaje complexe, inclusiv coduri de bare.

Marcarea pe piese din metal și plastic

Provocarile industriei: 
Piesele industriale din metal și plastic, utilizate în industria aerospațială și auto, sunt codificate din mai multe motive, inclusiv identificarea mărcii și a pieselor, trasabilitatea, măsurile anti-contrafacere și conformitatea cu reglementările. Unele aplicații pot necesita ca părțile să fie statice în timp ce capul de imprimare se mișcă, altele că piesele sunt în mișcare în timp ce capul de imprimare rămâne fix.
OFERTA NOASTRA. Oferim patru soluții diferite de codificare, în funcție de nevoile dvs. diferite atunci când marcati metalul ca metal netratat, metal vopsit sau piese din plastic sau cauciuc dur sau alte substraturi conexe.

Linia Markem Imaje de imprimante laser SmartLase vine cu patru lungimi de undă diferite, cea mai scurtă lungime de undă funcționând bine pe metalul netratat și celelalte mai potrivite pentru imprimarea cu contrast ridicat pe metal vopsit și unele materiale plastice.

Pentru materialele plastice care nu sunt compatibile cu laserele, oferim, de asemenea, tehnologii de imprimare cu jet de cerneală continuu, cu jet de cerneală termică și Valvjet folosind cerneluri dedicate. Fiecare dintre aceste imprimante are avantaje unice.

Marcarea pe cabluri si sarma

Provocarile industriei: 
Cablurile si firele sunt adesea produse in medii care necesita imprimare pentru a rezista la fluide, frecare, temperaturi ridicate si alți factori de mediu extremi. Tipul de material, industria, viteza liniei, dimensiunea codului si rezistenta necesară la frecare sunt toate elementele care trebuie luate în considerare in alegerea unei solutii de codificare.
OFERTA NOASTRA. Soluțiile de marcare cu JET DE CERNEALA și LASER sunt special concepute pentru industria sârmei și cablurilor. Rapide, cu vizibilitate și contrast ridicat al codului, oferă, de asemenea, rezistență superioară in contactul cu lichide, frecare și răsucire, ceea ce îmbunătățește trasabilitatea, siguranța și conformitatea pe termen lung a produsului.

Marcheaza pe: cabluri de cupru, sarma de cupru, cabluri electrice, cabluri de alimentare, tuburi laminate etc.

Imprimanta Markem Imaje cu jet de cerneala 9450 C poate imprima cu până la 20% mai rapid decât alte modele competitive. Cernelurile de specialitate sunt disponibile în mai multe culori, inclusiv o cerneală argintie unică și o selecție de cerneluri fără MEK care vor garanta coduri cu contrast ridicat, care nu migreaza, pe o gamă largă de substraturi. Poate imprima 3.000 km de cablu fără a necesita curățarea capului de imprimare și poate imprima coduri precise și perfecte chiar și pe cele mai mici fire, până la 1 mm.

Portofoliul de imprimante laser SmartLase oferă o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor pentru codarea majorității materialelor de cablu și sârmă la viteze mari. Imprimantele  SmartLase C350 BOU, SmartLase C350 HD si SmartLase F500 produc coduri permanente care nu se vor estompa sau se vor șterge în timp și sunt disponibile în patru lungimi de undă diferite.

DESCOPERITI CATEVA STUDII DE CAZ MARKEM-IMAJE:

Marcarea pe plastic extrudat

Provocarile industriei: 
Plasticul extrudat ia multe forme diferite, inclusiv țevi, fire, tuburi și izolant pentru cabluri. Tendințele emergente arată o preferință pentru țeava de plastic antimicrobiană, precum și pentru materialele plastice ABS și PE ecologice. Trasabilitatea este vitală în această industrie, iar codurile trebuie să rămână 100% lizibile, chiar și în medii solicitante sau pe substraturi dificile, cum ar fi materialele plastice din PVC, PE LSZH sau PP.
OFERTA NOASTRA. Imprimanta Markem Imaje cu jet de cerneală (CIJ) 9450 E, construită special pentru industria sârmei și cablurilor, oferă codificare rentabilă, de mare viteză și cu contrast ridicat, fără migrație de cerneală, pe o gamă largă de substraturi și diametre. O varietate de cerneluri de specialitate, inclusiv o cerneală argintie unică pentru toate și o selecție de soluții fără MEK sunt disponibile pentru utilizarea cu acest model.

O altă alegere este portofoliul laser de la Markem Imaje SmartLase. Imprimantele SmartLase C350 și SmartLase F500 reduc cheltuielile de funcționare datorită operațiunilor fără cerneală și creează coduri permanente care nu se estompează sau se deterioreaza în timp. Imprimantele SmartLase sunt disponibile cu game de laser CO2 și fibra, precum și cu patru lungimi de undă și o multitudine de lentile, capete de scanare și opțiuni de protecție (IP).

Marcarea pe cutii din carton

Provocarile industriei: 
Suprafata de imprimare de calitate excelenta, stabilitatea structurala si potentialul inerent de sustenabilitate si reciclare oferite de carton contribuie la explicarea popularitatii sale. Tipurile de carton includ cutii ambalaje si cutii carton pentru ambalare colectiva, precum si produse de ambalare fara lemn, toate cu diferite grosimi. Acoperirea poate fi lucioasa sau mata, colorata sau alb pur, iar dimensiunea si textura suprafetei pot varia foarte mult. Asadar, alegerea tehnologiilor de imprimare si a cernelurilor trebuie luata in considerare cu atentie pentru a se potrivi cu caracteristicile cartonului.
OFERTA NOASTRA. Imprimarea pe carton este un mod ideal de a transmite informatii si de a va promova marca.

In functie de viteza liniei dvs. de productie, dimensiunea si formatul ambalajului dvs., oferim cerneluri specializate care indeplinesc cerintele de viteza de uscare si rezistenta la frotiu.

De asemenea, oferim o gama larga de imprimante incluzand jet de cerneala continuu (CIJ), jet de cerneala termica (TIJ), Touch Dry Piezo cu inalta rezolutie  si Valvjet cu caractere mari, precum si imprimante laser.

Marcarea pe cutii de carton ondulat si paleti

Provocarile industriei: 
Soluțiile de imprimare pentru cutii ondulate trebuie să aibă două funcții: companiile care își împachetează produsele în cutii doresc coduri care să permită trasabilitatea și oportunitățile de branding, în timp ce clienții lor necesită informații despre produse și coduri de bare pentru o identificare ușoară. Cutiile din carton ondulat pot fi tipărite cu coduri GS1-128, care sunt codificate cu informații detaliate despre călătoria produsului, asigurând o trasabilitate avansată a ambalajelor pe întregul lanț de aprovizionare.
OFERTA NOASTRA. Oferim un portofoliu versatil de soluții de end-of-line, care creează coduri de înaltă calitate și conforme cu cutiile de carton ondulat.

Seria 5000 de imprimante Touch Dry de înaltă rezoluție  cu capete de imprimare Intelli’Wax cu cerneluri Touch Dry, care se solidifică la contact și astfel nu estompează codurile prin răspândirea in fibrele ondulate.

Alternativ, imprimantele cu jet de cerneală termica (TIJ) de înaltă rezoluție, 1050 și 1200 sunt proiectate pentru linii de producție intermitente sau cu volum redus, în timp ce seria 4000 de imprimante Valvjet cu caractere mari oferă simplitate și flexibilitate, cu modele dedicate, ideale pentru codificarea cutiilor de carton ondulat pe o singură față sau codificarea pe mai multe laturi.

În plus față de aceste trei opțiuni de imprimare directă, seriile 2200 Print & Apply (imprimare si aplicare etichete) oferă cea mai înaltă calitate a imprimării și coduri de bare compatibile GS1 de gradul A, fiind în același timp fiabile, eficiente și ușor de utilizat atat pentru ambalaje colective, cutii sau pentru paleti.

DESCOPERITI CATEVA STUDII DE CAZ MARKEM-IMAJE: