Top 5 sfaturi pentru a alege codificarea potrivita pentru produsele dvs.
O gama larga de industrii necesita codificarea produselor pentru a permite utilizarea lor in siguranta: marcarea unor informatii, de la datele de valabilitate si pana la informatii despre tensiunea de alimentare. Pentru companiile noi sau mai mici, implementare cu succes a codificarii si descoperirea greselilor care trebuie evitate pot fi adevarate provocari. Pentru a va ajuta, am adunat cateva sfaturi despre cum sa alegeti solutia de marcare potrivita pentru a codifica produsele dvs. in mod fiabil si rentabil.
1. IDENTIFICATI COSTURILE ASCUNSE
Luati in considerare costul total de proprietate (CTO) inca de la inceput. Concentrandu-se doar pe investitia initiala in echipamente, multe companii in crestere nu isi dau seama decat cand este prea tarziu ca o imprimanta ieftina este de obicei mai scumpa in timp. Iata punctele cheie de luat in considerare atunci cand achizitionati echipamente de codificare:
CONSUMABILE: in aplicatiile de marcare si codificare industriala, aveti nevoie de doua consumabile: cerneluri si aditivi. Combinatia potrivita ajuta la livrarea unor coduri de calitate. Economiile unice de la o imprimanta cu costuri reduse sunt, de obicei, sterse de costurile mai mari ale consumului suplimentar de cerneala si aditivi, precum si de costurile suplimentare. Retineti ca volumul cartuselor difera in functie de furnizor, la fel si timpul de imprimare estimat per cartus.
DESEURI: cautati imprimante care minimizeaza deseurile. Imprimantele cu sisteme automate de curatare a capului de imprimare pot asigura calitate inca de la prima imprimare. Sistemele inteligente de consumabile minimizeaza erorile operatorului, cum ar fi utilizarea unei cerneali gresite pentru imprimanta. De asemenea, este important sa folositi o cerneala de buna calitate, care a fost calibrata pentru echipament – acest lucru elimina capetele de imprimare infundate, ceea ce poate duce la imprimari slabe, necesitatea de re-marcare si risipa.
TIMPUL DE FUNCTIONARE SI INTRETINERE AL ECHIPAMENTELOR: timpul de functionare este mai mare daca o imprimanta are optiunea de curatare automata a capului de imprimare, ceea ce face ca pornirile sa fie rapide si usoare. Atentie la imprimantele cu intervale scurte de service: o imprimanta de buna calitate ar trebui sa va ofere cel putin 8.000 de ore de productie non-stop inainte de a avea nevoie de intretinere preventiva.
2: EVITATI SA VA BLOCATI CAPITALUL
Protejati-va numerarul, utilizandu-l acolo undeafacerea dvs va beneficia cel mai mult de el. Pentru a evita investitiile initiale mari in echipamente de marcare si cheltuielile de operare imprevizibile, luati in considerare inchirieri care sunt personalizabile si scalabile pe masura ce nevoile dvs. se schimba. Cautati companiile care ofera echipamente de marcare cu rate de plata fixe: obtineti pachetul necesare de echipamente, consumabile, software, codificare si solutii de service pentru a va satisface nevoile.
3: EXAMINATI DURABILITATEA SI CALITATEA CODURILOR
Alegeti un furnizor cu performante dovedite si cu un portofoliu larg de cerneluri. Combinatia gresita de cerneala sau imprimanta poate duce la coduri care se estompeaza sau se sterg, ducand la risipa in fabrica sau la retururi potentiale de la comercianti cu amanuntul sau penalizari de la stat. Codurile ilizibile sau lipsa pun, de asemenea, in pericol trasabilitatea si au un impact negativ asupra marcii dvs., prin faptul ca nu ofera consumatorilor informatiile de care au nevoie pentru a va folosi produsele in siguranta.
Cand va decideti asupra echipamentului, intrebati-va:
- Cat de puternic este istoricul furnizorului?
- Ce caracteristici are codificatorul pentru a asigura calitatea imprimarii?
- Ce referinte pentru clienti sunt disponibile?
4: ASIGURATI-VA INVESTITIA PENTRU VIITOR
Ganditi-va pe termen lung. La inceput, nevoile dvs. de codificare pot fi destul de simple. De-a lungul timpului, acest lucru poate deveni mai complex o data cu diversificarea produselor, imprimarea pe cutii si paleti, conformitatea cu standardele internationale etc. Pentru a evita intreruperea si costurile de schimbare cu o noua imprimanata luati in considerare de la inceput:
- Cat de extins si de conform este portofoliul de cerneala al furnizorului? Un tip sau o culoare de cerneala potrivita pentru un material de ambalare poate sa nu functioneze la fel de eficient pe altul.
- Cat de usor se scaleaza si functioneaza cu alte echipamente? Este posibil sa aveti nevoie de o capacitate de codificare mai sofisticata, de ex. coduri de bare 2D Datamatrix, QR etc. sau sa integrati sistemele de back-office cu imprimantele dvs.
5: EVALUATI SUPORTUL
Luati in considerare ce se intampla daca ceva nu merge bine.
Care este rata de raspuns promisa?
Cat de mare este echipa tehnica?
Ce acopera garantia?
Pe masura ce cresteti, furnizorul va avea acoperirea si capacitatea de a va rezolva problemele?
Speram ca aceste sfaturi ofera un bun punct de plecare pentru problemele cheie de abordat atunci cand cautati un furnizor pentru solutiile de identificare ale produselor dvs.
Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati pentru a ne spune cum va putem ajuta afacerea la office@imarke.ro.