De ce se folosesc DETECTOARELE DE METALE în industria alimentară?
Protectia consumatorului si a marcii sunt motivele principale pentru care sunt utilizate detectoarele de metale in industria alimentara. In plus, anumite standarde din industria alimentara, cum este IFS, solicita existenta unui proces bine stabilit pentru detectarea contaminanților. Detectoarele de metal va asigura o protectie eficienta impotriva contaminantilor metalici si deci conformitatea cu standardul.
IFS Food, standardul internațional privind calitatea și siguranța produselor alimentare, permite evaluarea sistemelor de management al calității și al siguranței alimentelor într-o abordare unitară • IFS Food este un standard pentru auditarea furnizorilor ce fabrică produse alimentare sub marca proprie, a lanțurilor de retail și en-gros şi a altor producători de produse alimentare.
Noul standard IFS7, care intra in vigoare de la 1 iulie 2021, precizeaza eliminarea riscului de contaminare al produselor in punctele HACCP, iar solutiile de detectare metale sau sistemele cu raze X devin astfel obligatorii pentru managementul acestui risc.
Imark Sistem este partener gold al conferintei IFS2021, sustinuta de partenerul nostru INAQ Consulting. Va asteptam sa participati!
Chiar daca, in timpul procesului de productie, se lucreaza cu cea mai mare atentie pentru eliminarea oricaror posibile corpuri straine, contaminarea nu se poate fi exclusa integral. De la faptul ca aceste particule metalice pot fi continute de materia prima sau ca anumiti contaminanti metalici se pot desprinde din echipamente, trebuie luate toate precautiile ca aceste particule sa nu ajunga in piata si sa nu provoace leziuni consumatorilor. Iar orice neplacere cauzata consumatorului determina pierderea încrederii clienților, o imagine negativă a mărcii si se poate transforma in amenzi, cereri de despagubiri si retururi costisitoare.
Detectoarele de metale pentru alimente sunt cele care asigura o protectie eficienta impotriva contaminantilor metalici ferosi, neferosi (aluminiu, cupru etc.) si inox pentru aplicatii si produse diferite, cum ar fi inspectia produselor lichide sau vascoase (lactatele, gem etc), a carnii si mezelurilor, in industria panificatiei pentru inspectia painii si a altor produse, pentru inspecția fructelor, legumelor dar si a produselor cu cadere libera ca orez, condimente, zahar etc.
Imark Sistem este partener pentru Romania al CEIA, companie recunoscuta pe plan mondial in domeniul detectoarelor de metale, cel mai mare producator de astfel de echipamente din lume, cu mai mult de 50 de ani experienta pe piata. Detectoarele de metale CEIA identifica contaminanții metalici prezenți accidental în produsele alimentare si non-alimentare, cu niveluri de sensibilitate, imunitate la interferențe și viteze de răspuns care depășesc cele mai stricte standarde de control al calității.

Unde ar trebui instalate detectoarele de metale în procesul de producție a alimentelor?
Pentru ca protectia consumatorilor este obiectivul principal al inspectie în industria alimentara, este utila folosirea detectoarelor de metal in mai multe puncte.
Inspectarea materiei prime are avantajul detectarii particulelor metalice inainte de a fi transformate in bucati mai mici in urma proceselor de prelucrare, ceea ce le-ar face altfel si mai greu de detectat. In plus, aceste particule aflate in materia prima pot deteriora cuțitele echipamentelor de procesare dacă nu sunt detectate si eliminate la timp.
Excluderea completa a introducerii in piata de produse contaminate presupune inspectia produsului final dupa ambalare, cu un detector de metal (sau un sistem de detectie cu raze X).
In concluzie, pentru o protecție optimă a produsului se recomandă inspecția materiilor prime și o inspecție finală a produsului finit, ambalat.
Care este tehnologia folosita de CEIA pentru detectoarele de metale?
Abordarea CEIA în dezvoltarea detectoarelor sale a fost de a utiliza cele mai avansate tehnologii electronice și mecanice: analiza digitală a semnalului cu automatic balancing, new global auto-learn system, capacitatea de actualizare a software-ului și utilizarea materialelor de înaltă calitate.
Conforme HACCP și GMP, detectoarele de metale CEIA sunt certificate ISO 9001 și construite din materiale aprobate de CE și FDA.
Gama de detectoare de metale de la CEIA acopera un spectru larg de aplicații: materie prima, produse ambalate, produse cu cădere libera (orez, zahăr, condimenete etc), produse lichide sau vascoase (marmelada, produse lactate, carne tocata etc)
Detectoare de metale industriale (multi frecventa/Multi-Spectrum) de la Ceia

Detectoarele de metale de la Ceia pentru alimentarea gravitațională (sisteme integrate pentru produse cu cadere libera, cu detector de metale si supapa de rejecție)

Detectoarele de metale Ceia pentru conducte (sisteme integrate pentru produse lichide si vascoase)

Detectoare de metale Ceia configurate cu banda transportoare integrata cu detector de metale cu / fara diferite tipuri de sisteme de rejecție pentru produsele ambalate.

Cu experienta de peste 15 ani pe piața, Imark Sistem va ofera solutii pentru automatizarea fluxului dumneavoastra tehnologic, cu calitate si eficienta dovedite in timp.
Specialistii nostri va vor oferi suportul tehnic necesar integrarii diferitelor echipamente sau solutii pe liniile dumneavoastra de productie. Cu acoperire in toata țara, avem o echipa tehnica mereu la dispozitia dumneavoastră, de la identificare solutie, proiectare, realizare, instalare si apoi pe tot parcursul vietii echipamentului. Nu va oferim doar un echipament, va oferim o solutia fiabila si functionala, gata sa aduca cresteri de productivitate proceselor dumneavoastra si reduceri ale costurilor de exploatare.
Contactati-ne chiar astazi la office@imarke.ro.