Sistemele de dezinfectare UV-C sunt utilizate cu succes in intreaga lume si sunt recunoscute ca una dintre cele mai eficiente forme de dezinfectare disponibile.
Solutiile de dezinfectare ale alimentelor cu tehnologia UV sunt eficiente in reducerea contaminarii cu mucegai sau bacterii in instalatiile de productie si depozitare a alimentelor, imbunatatind calitatea produselor si prelungind durata de valabilitate. Sistemele de dezinfectare UV-C pot reduce proporția de microorganisme cu pana la 99,99% +.
Beneficiile echipamentelor pentru industria alimentara:
– Perioada de valabilitate a produsului creste: produsele isi pastreaza greutatea, prospetimea si culoarea mai mult timp
– Diminuarea risipei de produse
– Imbunatatirea calitatii produselor și reducerea contaminării încrucișate
– Reducerea reclamatiilor clientilor
– Productie imbunatatita si eficienta logistica
Avantaj pentru consumatori: reducerea utilizarii substanțelor chimice, a tratamentului termic, a aditivilor și a conservanților
Toate sistemele noastre sunt complet incapsulate și spre deosebire de alte sisteme de decontaminare nu necesita un tratament termic sau chimic.
Asadar, datorita luminii UV-C de la o lungime de unda optima de 253,7 nm, reuseste sa patrunda in peretele celular al micro-organismului, iar fotonii cu energie mare a luminii UV-C sunt absorbiti de proteinele celulare ADN / ARN. UV-C afecteaza structura proteinelor provocand perturbari metabolice, ADN-ul este modificat chimic. Ca urmare organismele nu sunt in masura sa metabolizeze si sa reproduca.